Coreea de Nord: Zeci de mii de soldati si civili au luat parte la un miting de sprijin al unui eventual atac asupra Statelor Unite

Zeci de mii de soldati si civili nord-coreenii au marsaluit vineri prin centrul capitalei Phenian in semn de sprijin fata de autoritatile nord-coreene care au dat ordin unitatilor de rachete sa fie gata pentru un atac asupra bazelor militare americane din Oceanul Pacific si din Coreea de Sud, transmite AFP. Phenianul raspunde astfel spectacolului de forta pus in scena de SUA care a efectuat joi doua zborurile de instruire ale bombardierelor B-2 deasupra Peninsulei Coreene.

La mitingul din Piata Kim Il-Sung au luat parte soldati, veterani, muncitori si studenti. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, nu a fost prezent la manifestatie.

Potrivit televiziunii de stat, mitingul a fost organizat in sprijinul deciziei luate marti de armata nord-coreeana si ratificate vineri de catre Kim Jong-Un de a ordona inceperea pregatirilor pentru un atac cu rachete asupra continentului american si a asupra bazelor americane din Oceanul Pacific, ca raspuns la zborurile de instruire ale bombardierelor B-2 in spatiul aerian sud-coreean.

“Declaratia a fost ultimatumul armatei coreene dat imperialistilor americani”, a declarat un purtator de cuvant la inceputul mitingului.

Sub portretele gigantice ale tatalui actualului lider, Kim Jong-Il, si bunicului, Kim Il-Sung, instalate in piata, civili si militari au jurat credinta lui Kim Jong-Un.

“Vom scoate din nou armele si bombele pentru respectatul nostru lider Kim Jong-Un”, au scandat manifestantii.

Acestia au cerut trupelor nord-coreene sa lanseze “o lovitura nemiloasa” asupra continentului american si asupra bazelor militare americane din Pacific si Coreea de Sud.

“Suntem gata sa ii stergem de pe fata Pamantului cu victoria noastra finala”, a declarat un ofiter din armata nord-coreeana, Kwon Yong-Chol.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordin vineri sa se faca pregatiri pentru atacuri cu rachete strategice impotriva continentului american si a bazelor Statelor Unite in Pacific, ca raspuns la zborurile de antrenament cu bombardiere “invizibile” de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsula, informeaza Mediafax.

In cazul unei provocari “nesabuite” din partea americanilor, fortele nord-coreene “trebuie sa loveasca fara mila continentul american (…), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii si Guam, si pe cele care se afla in Coreea de Sud”, a declarat Kim Jong-un, citat de agentia oficiala KCNA.

Doua bombardiere invizibile B-2 au executat zboruri de antrenament joi deasupra Coreei de Sud pentru a sublinia angajamentul american fata de alianta militara cu Seulul, in caz de agresiune din partea Nordului. Kim a declarat ca zborurile bombardierelor invizibile au fost mai mult decat o demonstratie de forta si ca ele echivaleaza cu un “ultimatum (al americanilor) aratand ca ei vor cu orice pret sa declanseze un razboi nuclear”.

Washingtonul face doar rareori publice zborurile sale de antrenament cu avioane de tip B-2, o arma redutabila, conceputa pentru misiuni speciale de bombardare strategica de la mare altitudine (pana la 15.000 de metri) in spatele liniilor inamice.

Nedectatbil pe radar, zburand cu o viteza apropiata sunetului, avionul poate sa transporte pana la 18 tone de armament conventional sau nuclear, ca de exemplu 16 bombe de 900 de kilograme ghidate prin satelit sau opt dintre teribilele bombe de tip GBU-37 “antibuncar”.

Phenianul a amenintat deja, marti, Statele Unite cu lovituri asupra bazelor sale in Pacific sau de pe teritoriul lor. Anuntul, difuzat de KCNA, provenea de la comandamentul armatei. De aceasta data, el provine de la liderul tarii.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-14516166-coreea-nord-zeci-mii-soldati-civili-luat-parte-miting-sprijin-unui-eventual-atac-asupra-statelor-unite.htm

Comments are closed.