Câteva sute de muncitori au declanşat un protest spontan la uzina Vulcan din Bucureşti

Reprezentanţi ai conducerii Uzinei Vulcan din Bucureşti au început negocierile cu liderii sindicali şi cu muncitorii fabricii pentru stingerea conflictului şi reluarea lucrului, după ce, vineri dimineaţa, câteva sute de muncitori au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi de neplata salariilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat că aproximativ 200 de muncitori protestează paşnic în curtea uzinei.


Câteva sute de muncitori ai Uzinei Vulcan din Bucureşti participă la un protest spontan în interiorul clădirii, din cauză că angajatorul nu le-a mai plătit salariile.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat pentru Mediafax că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Jandarmeriei pentru a asigura exteriorul fabricii şi pentru ca protestul să nu se extindă în afara perimetrului. Fiind un protest în interiorul instituţiei, muncitorii nu au nevoie de autorizaţiei şi nu vor fi amendaţi.

După data de 17 iunie, conducerea fabricii a anunţat că le vor plăti salariile, a spus liderul de sindicat Alexandru Păduraru, adăugând că muncitorii nu şi-au primit drepturile de două luni, respectiv aprilie şi mai.

Fabrica Vulcan a fost înfiinţată în anul 1904 ca sucursală a companiei austriece “Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering”, proprietatea uzinelor din Brno “Bruenn – Koenigsfelder Maschinenfabrik”.

În anul 1908 uzina încetează a mai fi o sucursală a companiei austriece, devenind societate anonimă pe actiuni, cu capital românesc şi strain, având numele “Vulcan – Fabrica de Maşini”.

Din decembrie 2002, SC Vulcan SA este o companie privată şi parte a Grupului Energetic Tender.

http://www.gandul.info/stiri/cateva-sute-de-muncitori-au-declansat-un-protest-spontan-la-uzina-vulcan-din-bucuresti-6363632

Comments are closed.