IAȘI. Protest în timpul conferinței județene a PSD

Aproximativ 50 de persoane, foşti angajaţi ai CET Iaşi, protestează în faţa Teatrului Naţional Vasile Alecsandri, unde se desfăşoară Conferinţa Judeţeană a PSD, în semn de nemulţumire că autorităţile locale nu şi-au onorat promisiunile făcute atunci când au fost disponibilizaţi.

Cu câteva minute înainte de sosirea vicepremierului Liviu Dragnea, foştii angajaţi ai CET Iaşi au scandat lozinci împotriva primarului Gheorghe Nichita, care candidează pentru un nou mandat la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi.

Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, promise după ce conducerea municipalităţii ieşene a decis concesionarea serviciului de termoficare către firma franceză Dalkia, foştii angajaţi ai CET Iaşi au strigat „Jos Nichita!”, „Ruşine să vă fie”, „Hoţii”, potrivit Agerpres.

De cealaltă parte, liderul PSD Iaşi, primarul Gheorghe Nichita a afirmat că e regretabil că foştii angajaţi ai CET Iaşi sunt manipulaţi de rivalii politici sau de cei care sunt nemulţumiţi că nu au fost favorizaţi de municipalitate.

„E regretabil că sunt manipulaţi de foşti contracandidaţi la alegerile locale, care au luat 0,02%, care au procese cu Primăria Iaşi. Pe 22 februarie foşii angajaţi ai CET şi-au luat o mare parte din salariile compensatorii Mai sunt bani de dat, dar e vorba de probleme legale. Vreau să vă spun că am să fac publice salariile, care sunt de la 180 de milioane de lei vechi, în sus”, a spus Gheorghe Nichita în deschiderea Conferinţei Judeţene de dare de seamă şi alegeri a PSD Iaşi.

La eveniment participă aproximativ 700 de delegaţi din partea organizaţiilor comunale, orăşeneşti şi municipale ale PSD din judeţ. Singurul candidat înscris la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi este primarul Gheorghe Nichita, actualul lider. De asemenea, secretarul general al PSD a venit la Iaşi împreună cu senatorul Ecaterina Andronescu, ministrul Dan Şova, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

La Teatrul Naţional V.Alecsandri sunt prezenţi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, preşedintele filialei ieşene a PNL, Ionuţ Axenie, preşedinte PSD Neamţ, Gheorghe Buzatu, preşedinte PSD Vaslui, Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, Ovidiu Portariuc, primarul Botoşaniului.

Comments are closed.