Ce glumă: Rusia este îngrijorată de suveranitatea Republicii Moldovei!

Ghici cine este îngrijorată de suveranitatea Republicii Moldova?: Rusia!!!

Iată că propunerea liberalilor de a corecta constituţia şi de a înlocui terminologia de limbă moldovenească cu cea de limbă română îngrijorează Rusia.

citiţi şi articolul http://www.realitatea.net/chisinau-rusia-ingrijorata-de-un-demers-de-inlocuire-a-limbii-moldovenesti-cu-cea-romana_1153013.html

Aceasta consideră că acest lucru este un afront adus suveranităţii Republicii Moldova.  Să tot mori de râs când auzi că Rusia îşi face griji de suveranitatea Republicii Moldova, acum când de 20 de ani ţine ocupat estul ţării.

Binenţeles că a adus aminte şi de faptul că acest lucru îngreunează soluţionarea conflictului Transnistrean – domnilor de la ministerul de externe rus, cred că aţi luat-o razna de tot dacă voi credeţi că cu un astfel de discurs veţi impresiona România. Doar nu o să ne faceţi să credem că chiar doriţi soluţionarea conflictului transnistrean şi că asta stă în terminologia limbii de stat din Republica Moldova.

Discursul ministerului de externe rus este unul penibil pentru pretenţiile diplomatice pe care le are şi probabil este mai mult pentru piaţa internă decât pentru cea externă.

Rusia se panichează deoarece ce e natural se va întâmpla: Unirea Basarabiei cu România. De câte ori îşi îndepărtează ochii de la această problemă românii dau să se unească.

 

Comments are closed.