Rusia a devenit stat terorist după atentatul de la Boston

Iată că Rusia a venit pe harta terorismului mondial producând marfă încă nexperimentată pe care o trimite în SUA pentru aprofundare. Este adevărat că terorişii ceceni nu au experienţa celor arabi care au reuşit performanţa de a demola două turnuri.

Statul terorist este acel stat care produce în mod intenţionat terorişti dar îmi pun întrebarea ce motiv ar avea cecenii să organizeze astfel de atentate în SUA, opozantul Rusiei la nivel mondial? Aici ar fi două exemplicaţii- fie cei doi terorişti nu sunt produsul rebelilor ceceni ci cazuri izolate care nu au avut în spate un anumit crez, fie cineva s-a încercat un atac de imagine la adresa rebelilor ceceni. Indiferent care din cele două de mai sus este valabilă este evident că nu aceştia se află în spatele atentatului.

Pe de altă parte Rusia este deplin responsabilă pentru cele întâmplate pentru simplul motiv că nu investeşte în educaţia necesară anulării urii şi pentru că chiar promovează ura în interiorul propriului teritoriu ca principală armă politică de control a populaţiei.

Rusia este vinovată pentru atentatul de la Boston pentru că nu doreşte soluţionarea conflictelor interne. Dincolo de declaraţii armata rusă are nevoie de putere iar ea e cea mai mare în zonele de conflict şi în perioadele de conflict.

Este nevoie ca Rusia să se reformeze din interior şi să găsească pârghii economice şi politice pentru a bloca separatismul intern.  Folosirea mijloacelor fizice determină mari probleme inclusiv sociale care acum se pare că sunt exportate.

De ce nu este România statul din care să plece teroriştii sau de ce nu este Bulgaria sau Polonia?- diferenţa e de educaţia şi de drepturi.