Alianța “Penibililor”: Formuzal, Șevciuk și Voronin vor o Republica Moldova cu multe republici.

Voronin a aruncat  o ditamai piatră în Lac iar Formuzal și cu Șevciu s-au apucat să facă și ei valuri.

Voronin era supărat că Europa pune puncte de control pe Nistru și vrea embargo cu Transnistria. A venit Băsescu la Chișinău și a spus ferm: nici o palmă de pământ nu se cedează fără luptă.

Voronin, fiind prin definiție anti-Băsescu, și-a schimbat brusc punctul de vedere și  acum nu doar că e bine cu graniță, ba mai mult, ar trebui să se facă o Republică autonomă dincolo de Nistru.

Probabil nici nu s-a interesat să vadă că exprimarea sa este total aiurea deoarece Republica implică existența unui alt stat.

Binențeles că i-a răspuns ecoul de la Tiraspol: Șevciuck s-a bucurat ca un copil în fața standului de înghețată că cineva a mai amintit de el. Normal că ideea lui Voronin i s-a părut genială ( prostul și dacă vede o capră păscând lui i se pare genial ceea ce face capra).

Ca să fie clubul complet a venit și Formuzal cu clasica lui retorică: dacă Transnistria vrea Republică atunci de ce nu și Găgăuzia.

În primul rând pentru că Formuzal nu mai reprezintă pe nimeni în Găgăuzia, tinerii de acolo fiind de asemenea la studii prin România. Acesta ar trebui să bage capul în pământ deoarece a dus această provincie la cel mai scăzut nivel de trai din Republica Moldova.

Iată că cei trei lucrează acum la unison, în cadrul Clubului Penibililor. Pentru cei trei pregătește acum Europa spații speciale pentru oamenii cu probleme.